[bar id="22577"]

Žiri za Battifiacu, publika za Stefana

Pobjednici trećeg izdanja festivala novih (neizdanih) skladbi na istovenetskom narječju Dimela cantando u Bujama su Mario Lipovšek Battifiaca (nagrada stručnog žirija) i Stefano Hering (prva nagrada posjetitelja). Glazbeni festival se održao u okviru četvrtog Festivala istrovenetskog narječja – Festival dell’ Istroveneto.
Na natječaj je stiglo 20 pjesama, a posebna komisija je izabrala 14 pjesama koje su izvedene u Bujama, na Trgu sv. Servula. Prvonagrađenu pjesmu Beata l’ora koju je otpjevao Battifiaca uglazbio je Edi Acquavita, na tekst Jessice Acquavita, dok je Stefano Hering uz klapu Kornarija pjevao pjesmu Per i monti del buiese koju je napisao Adriano Marušić, a glazbu potpisuje Rufo Šepić.
Gost večeri bio je Sergio Pavat i Orchestra Istriana koji su u prethodna dva izdanja glazbenog festivala osvojili nagradu publike. Prije ovog glazbenog festivala pozdravili su u svečanim odorama članovi mletačke počasne postrojbe Milizia Veneta iz Udruge Raixe Venete. Festival su u svom zabavnom stilu vodile Rossana Bubola i Bruna Alessio Klemenc.

 

11°C
 

 

10°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C