Zlatna šparoga za Casa Parenzanu

Sva priznanja dvanaeste Zlatne šparoge, međunarodnog gourmet natjecanja u pripremanju jela od šparoga, pripala su kuharskoj ekipi Konobe ruralnog hotela Casa Parenzana iz Volpije, gdje je i održano natjecanje. Kuharska ekipa na čelu sa Serđom Ražmanom dobila je prvu nagradu stručne komisije (jednoglasno) za čašu od palente sa skutom na posteljici od šparoga. To je jelo dobilo i priznanje „pjat večeri“ kojega glasovanjem dodjeljuju posjetitelji, uzvanici i novinari koji su pratili to natjecanje.
Drugo mjesto pripalo je kuharima slovenskog restorana Moby Dick iz Izole koji su ponudili brancina sa šparogama i kremom od cvjetače, dok je stručna komisija na čelu s Dragom Orlićem na treće mjesto postavila rižot sa šparogama ekipe talijanske Udruge „Sparasina“ iz mjesta Pigozzo kod Verone. Nagrade je kuharima podijelio bujski gradonačelnik Edi Andreašić.
Tijekom degustacije jela posluživani su souvignoni renomiranih vinara Kozlovića, Degrassija i Frankovića, kao i maslinova ulja Agro-Millo iz G. Baredina.
Na ovoj gourmet manifestaciji koja već dvanaest godina prethodi Šparogadi u Kaštelu među ostalim sudjelovali su istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pirana Peter Bossman, vinari i drugi gosti. (L)

 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

16°C
 

 

17°C