Županijsko natjecanje lovaca u gađanju i kuhanju

Lovni ured Buje bio je domaćin županijskog natjecanja lovaca u gađanju letećih meta (glinenih golubova), koje se održava već 21 godinu u organizaciji Lovačkog saveza Istarske županije. Od prije četiri godine natjecanje lovaca odvija se po novim pravilima u disciplini lovački trap, pa su rezultati sa streljane vrijedili i za to natjecanje. Uz to, održano je i 13. natjecanje lovaca kuhara u pripremanju jela s mesom divljači. I dok su se na streljani u blizini Buja natjecali najbolji strijelci, kuhari su pripremali mirisni gulaš

U natjecanju je sudjelovalo pedesetak lovaca iz svih sedam lovnih ureda (Pula, Labin, Pazin, Rovinj, Poreč, Buzet, Buje). Ekipe lovnih ureda formirane su nakon natjecanja u lovačkim društvima, a uz ovo, slijedi i natjecanje u gađanju karabinom u mjestu Dane na Ćićariji da bi se zbrajanjem bodova s tih natjecanja ustanovila ekipa lovaca koja će predstavljati sve istarske lovce na državnom natjecanju u rujnu, u blizini Požege.
U natjecateljskom dijelu najbolji su bili strijelci LU Poreč (Josip Banko, Mario Labinjan, Paolo Labinjan, Slobodan Marković, Đani Ritoša i Aleksandar Šimonović), koji su potvrdili svoju dominaciju u lovnom streljaštvu. Drugi su bili strijelci LU Buzet, a treći LU Buje. U pojedinačnoj konkurenciji najprecizniji je bio član mladeži LU Poreč Eni Jugovac, drugi je bio Aleks Verbanac (LU Labin), a treći Nenad Majcan (LU Buzet). Među kotlićima punima slasnih zalogaja s mesom divljači komisija je prvo mjesto dodijelila ekipi LU Buje (Edo Vižintin, Mauricio Basaneže). Sva pripremljena jela poslužena su na zajedničkom ručku, nakon podjele pehara i drugih priznanja.

 

 

 

26°C
 

 

26°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

27°C
 

 

28°C