[bar id="22577"]

24 puta harmonikaši na Zrenju

Zrenj – Na 24 po redu Međunarodnog susreta harmonikaša nastupilo je 35 najavljenih izviđača bilo da su nastupali samostalno, u duetu ili  grupi. Riječ je  o ljubiteljima harmonike koji su došli pred mnogobrojnu publiku koja se slila sa svih strana Istre, Slovenije, Italije  ali i iz udaljenih  drugih krajeva naše domovine.

I ovaj puta publika je bila izdašna na aplauzima jednako nagrađujući i one najmlađe i one najstarije, sve  koji su stekli hrabrosti izaći pred veliki auditorij  ipak dobrih poznavatelja glazbe  koja tonovima obilježava ove prostore i kojoj nikada nisu granice nisu bile prepreke kao ni ovaj  puta a nadamo i ubuduće neće.

Program su vodili Alan Porpat  i Jana  Franković.

Lino Jakac iz Pregare je otvorio  sudjelovanje  sa dvije kompozicije, inače dobar poznavatelj ove glazbene smotre, više puta nastupao na smorama.Iza njega  polet ostalima dao Claudio Petorosso iz Trsta  a onda su krenuli i svi drugi a njih se ovaj puta okupilo više od 35 harmonikaša. Zapazili smo dva dječaka kako isporbavaju  harmonike , veselimo se nastupu kaže Patrik Kraljević ali i mali erik Martinčić oba iz istoimenog mjesta.Izemđu ostalih izvođača nstupio je i obiteljski sastav haromikaša: otac Elvis, majka Romana ,kčerka Elena i sin Antonio. Ovaj obiteljski sasrab nastupio je i prošle godine pa su sa zadovoljstvom došli iz Žajane na ovaj 24 Međunarodni susret harmonikaša.

Kako je uobičajeno nakon nastupa prijavljenih , ne možemo reći natjecatelja, jer ovdje se nitko ne natječe za prva mjesta ili plasman, nego je cilj svima pružiti zadovoljstvo nastupa pred velikim brojem publike kao što je i ovaj puta bilo – da bi na kraju sve zabavio Duo Laguna uz veliku i kvalitetnu ugostiteljsku ponudu.

U svakom slučaju ovaj oprtaljski brend  ne posustaje što je dobro uostalom kao i kestenijada koja je zakazana za 15.listopada.

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C