[bar id="22577"]

5. Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2016, Brtonigla 11.04.2016

U organizaciji Hrvatskog Sommelier Kluba uz potporu Turističke  zajednice općine Brtonigla i brojnih partnera,  Brtonigla će 11. travnja  po peti puta biti domaćin Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera.

Na prvenstvu koje će se održati u prostorijama budućeg „Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva“ te u prostorijama Zajednice Talijana nastupiti će 12 natjecatelja s područja Istre i Kvarnera, koji su zadovoljili na izlučnom djelu natjecanja , održanom početkom ožujka u Novigradu.

Finale  natjecanja, koje je otvoreno za javnost,  održati će se  u Zajednici Talijana s početkom u 18.00h, te će se tri finalista,  pred glumcima novigradske udruge za promicanje kreativnih aktivnosti „Error“, nadmetati u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: komunikacije s gostom, otvaranja šampanjca, dekantiranja vina, prepoznavanja vina i žestokih pića, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi i sl.

Prošle je godine titulu najboljeg ponio  Fabijan Šantić iz Rovinja dok su  Denis Peteani iz Plomina i Vedran Veg iz Pule osvojili su drugo i treće mjesto.

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C