[bar id="22577"]

Božićni koncert ZT Vižinada

Na drugi dan Božića, Zajednica Talijana Vižinada organizirala je već 22. tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert uz sudjelovanje nezaobilaznih malih pjevača, njihovih solista Lucije Grežinić, Demi Bravar, Ane Vedriš, već afirmiranih Sabrine Ritoša, Cristine Lubiana i Ivana Bottezara, vokalne skupine Armonia, i kao kruna svega nastup Limene glazbe Vižinada koja se predstavila u do sada neviđenom izdanju i pokaza kako se upornim radom i predanosti glazbi mogu postići vrhunski rezultati. Maestro Alen Bernobić predstavio je repertoar kakvog se ne bi postidjeli ni daleko bolji i afirmiraniji puhački orkestri.

Koncertu su osim mnogobrojne domaće publike nazočili načelnik općine Vižinaada Marko Ferenac, Giuseppina Rajko, dožupanica Istarske županije, predstavnica Talijanske unije Rosanna Berne, zamjenik načelnika općine Vižinada Oliver Arman te predstavnici društvenog i političkog života općine i Istarske županije.

Program je bio doista bogat i raznovrstan. Najmlađi pjevači su izveli nekoliko pjesama na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a zbor TZ Vižinada „Armonia“ nastupio je pod ravnanjem novog dirigenta Davidea Circote s nekoliko sakralnih i duhovnih skladbi. Na ovom koncertu diplome za uspješno završen tečaj solfeggia, koji je preduvjet za uključenje u punopravno članstvo Limene glazbe ZT Vižinada uručene su Luciji Geržinić, Leonu Geržiniću, Samuelu Dobriloviću, Daliboru Grižonu, Nikolini Savić, Diegu Ferencu, Antoniu Noviću, Luki Simonoviću i Nicolasu Hržici.

Kao i svake godine i na ovome koncertu Zajednica Talijana Vižinada svojim je istaknutim članovim i zaslužnim pojedincima i udrugama dodijelila zahvalnice i priznanja

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

12°C