[bar id="22577"]

Dodijeljene su stipendije odličnim umaškim studentima

Umag – Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i njegovi zamjenici, Niko Čančarević, Mauro Jurmanom i pročelnik UO za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc uručili su 48 studenta stipendije za akademsku godinu 2016/2017 koje su zaslužili svojim odgovornim radom i izvanrednim rezultatima..

Čestitajući im na izvrsnosti gradonačelnik Vili Bassanese je istaknuo da je Umag ponosan na svoje studente naglasivši da su ponos Grada i da ulaganjem u njihovo znanje Umag ulaže u njihovu i svoju budućnost.

Umag je u gradskom Proračunu osigurao 400.000 kuna iz kojih sredstava će studentima biti isplaćivane stipendije, prema Pravilniku o mjerilima i kriterijima, u iznosu od 500 do 1.590 kuna.

Između 48 stipendija, 13 stipendija će biti isplaćeno studentima za deficitarna zanimanja a tri stipendije, u obliku potpora, biti će isplaćivane studentima slabijeg socijalnog statusa.

Stipendija za izvrsnost „Niki Fachin“ u iznosu od 1.600,00 kn mjesečno dodijeljena je Heleni Novačić, studentici 3. godine preddiplomskog studija logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je ostvarila najviše bodova nakon uspjeha u obrazovanju i priznatim postignućima u prethodnoj akademskoj godini.

Dodjelom stipendija Grad Umag nagrađuje izvrsnost, nadarenost i društveni angažman studenata, a dodatni bodovi se dodjeljuju za postignuća u znanstvenom i stručnom području na državnim i međunarodnim natjecanjima, za postignuća u umjetničkom području, glazbi i sportu.. Umag je prvi grad u Istri koji je uveo bodovanje i za volonterski rad studenata pa je u ovoj akademskoj godini  bodove za volonterski rad dobilo 11 umaških studenata.

 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

11°C