[bar id="22577"]

Drugi Novigrad Run okupio je četristotinjak maratonaca

NOVIGRAD – U organizaciji novigradske hotelske kuće «Aminess hoteli i kampovi» održana je druga turističko sportska manifestacija Novigrad –Cittanova Run. Četristotinjak maratonaca  iz Hrvatske, Slovenije BiH, Italije i Austrije startalo je, u ženskoj i muškoj konkurenciji, u utrci na šest kilometara koja se trčala od hotela Maestral, šetnicom Rivarela, ulicama starog dijela Novigrada i Mandrača i na polu maratonsku utrku na 21 kilometar koja se trčala na stazi do Dajle i nazad do hotela Maestral.

Polumaratonsku trasu od 21 kilometara trčale su i štafete savladavajući 10 i 11 kilometara staze do Dajle i nazad do Novigrada.

Organizatori ovogodišnje Novigrad Run pripremili su i dvije utrke za djecu na 200 metara koju su trčali klinci do 10 godina i na 500 metara koju su «odradile» djevojčice i dječaci starosti od 10 do 15 godina.

Na startu novigradskog polumaratona očekivali su se i novigrađanin Giovani Cernogoraz olimpijski pobjednik u streljaštvu u disciplini trap i prvak Hrvatske u maratonu Robert Radojković no zbog povreda nisu nastupili.

Među  natjecateljicama novigradsku polumaratonsku trasu od 21 kilometra savladala je i dogradonačelnica Poreča Nadia Dobrilović Štifanić.

Pobjednica drugog izdanja polumaratonske utrke Novigrad Cittanova Run je Maja Urban s vremenom 1.34, drugoplasirana je Vanja Supić s vremenom 1.35 a treća je Kristina Bele s vremenom 1.40 sati.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Janez Mulej s vremenom 1.11, drugi je Jan Smide s vremenom 1.13 a treći Simon Strnad s vremenom 1.18 sati.

U trčanju Novigradom na trasi od 6 kilometara u ženskoj konkurenciji najbrža je bila s vremenom 0,27 Kristina Vancenta a u muškoj konkurenciji Daniel Ivančić kojemu trebalo 20 minuta za savladati 6 kilometara ulica grada Novigrada.

Među ženskim štafetama najbrže su bile s vremenom 1.49 sati Ana Benčić i Nena Mataija Valh a u muškoj konkurenciji Ivica Sinčić i Petko Drakulić s vremenom 1.25 sati dok su u žensko muškoj štafetnoj kombinaciji najbrži, s vremenom 1.55 sati, bili Alenka Gašparić i Tomaž Kolar.

Po završetku utrka sudionici su imali veselo druženje koje im je uz paštu i kolače organizirao domaćin druge Novigrad Cittanova Run utrke.

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C