[bar id="22577"]

Giancarlo Zigante sa maksimalnih 100 bodova pobjednik Dana masline u Zadru

Giancarlo Zigante ponovo je osvojio šampionsku titulu na ovogodišnjoj manifestaciju Dani masline u Zadru. On je uz Zadranina Stojka Suraća (u kategoriji otvorenih ulja) proglašen apsolutnim šampionom manifestacije za pakovine (flaširano ulje), a oba ulja osvojila su maksimalnih 100 bodova, što do sada nije zabilježeno na takvim manifestacijama. Po određenim standardima, to znači da je ulje koje je Giancarlo Zigante dostavio na ocjenjivanje – savršeno.
U kategoriji Top 5 otvorenih ulja nalaze se ulja Dina Podruga, OPG-a Mile Vrsaljka, Branka Kutije, Borislava Pedića i Mira Markovića. U kategoriji pakovina Top 5 su ulja: OPG-a Mate Duševića iz Lubača i BEM-a Borisa Sabadina (Slovenija), te obrta Benvegnu (Krasica), OPG-a Cossetto (Krasica) i OPG-a Ive Lupića (Bale)
Na Dane masline 2016. pristiglo je 127 uzoraka iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Crne Gore. Zlatne medalje (iznad 84 boda) dobilo je 56 ulja, dok su od pakovina zlato dobila 33 ulja.
Šampionska uljarska udruga je Udruga Orkula iz Biograda.
Osim u manifestaciji dodjele nagrada, posjetitelji Dana masline imali su priliku uživati i u toplim jelima i maslinovim uljima na prigodnoj priredbi Maslinarski marendin te sudjelovati na 1. Međunarodnom natjecanju Žgvacet na kojemu su se pripremala jela od janjetine s bižima i krumpirom. Na ovom kulinarskom natjecanju sudjelovala je i ekipa maslinara iz Krasice.
– Lijepo priznanje, a potom još ljepše druženje prijatelja maslinara i uljara. Nismo zavidni jedni drugima, veselimo se svačijem uspjehu, jer uspjeh jednog od nas je i naš zajednički uspjeh. Ove godine pobijedio sam ja, dogodine će netko drugi. Bitno je da su ulja iz godine u godinu sve kvalitetnija – kaže Giancarlo, u javnosti poznat i kao kralj tartufa koji sada ima 1600 stabala maslina, uglavnom na području Plovanije.

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

14°C