[bar id="22577"]

I sportašima Novigrada uručena su priznanja povodom fešte Sv. Pelagija

NOVIGRAD -Tradicionalno, u sklopu fešte Dana Grada i zaštitnika Sv. Pelagija   nagrađeni su najbolji sportaši, sportski kolektivi i sportski djelatnici grada.. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu predsjednice novigradske Sportske zajednice Ive Olujić.
Sportska plaketa  „Erik Radin“ za mlađe kategorije u protekloj natjecateljskoj godini dodijeljena je selekciji U-9 NK Novigrada, koja je osvojila prvo mjesto u svojoj ligi bez izgubljenog boda i s gol razikom 154-39.
Sportska plaketa „Erik Radin“ uručena je i mladom košarkašu Mateju Kostiću, koji je bio najbolji igrač lige s prosjekom od 39 koševa po utakmici, te je nastupio i u selekcijama hrvatske reprezentacije.

Plaketu je osvojila i odbojkašica Iva Nikačević, koja je s ekipama kadetkinja i juniorki OK Poreča osvojila prvo mjesta u svojim ligama i 3. mjesto sa seniorkama OK Novigrada u 2. Ligi zapad.

Sportskom plaketom nagrađen je i Moreno Emanuelle Pinter, karatista koji je osvojio prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za juniore ekipno i 3.mjesto pojedinačno.
Plaketa je dodijeljena i najboljem novigradskom sportašu Giovanni Cernogorzu, koji je uz brojne uspjehe osvojio i drugo mjesto na svjetskom kupu dok na Europskom prvenstvu bio treći te ekipno drugi a osigurao je i nastup na Svjetskom kupu iduće godine

Josipu Medici, osnivaču, dugogodišnjem predsjedniku i igraču Boćarskog kluba Dajla 99 dodijeljena je plaketa  kao najboljem sportskom djelatniku a NK Brzina iz Bužinije dobila je simboličnu plaketu povodom 70 godina postojanja.
Gradonačelnik Milos čestitao je svim nagrađenima, zahvalio im na rezultatima i uspjesima. Novigrad nastoji stvoriti što bolje uvjete za rad naših sportskih klubova i udruga, posebno u kategorijama mlađih uzrasta, a vi nam svojim rezultatima i uspjesima to na najbolji način vraćate“ rekao je gradonačelnik.

 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C