[bar id="22577"]

Iz Poreča krenuo treći rally automobila na električni pogon

POREČ – S ciljem promoviranja obnovljivih izvora energije i zelenih tehnologija te e-mobilnosti, u Poreču su se okupile posade 47 automobila na električni pogon iz svih dijelova Europe koje su startale na trećem «Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016».

Na središnjem porečkom Trgu slobode «okupilo» se 40 automobila marke «Tesla» koje je uz elegantnu liniju «razdvajala» samo boja, no posebnu pozornost brojnog gledateljstva privukla je ludo sportska linija bolida Concept One kojeg je proizveo Mate Rimac iz Svete Nedelje kod Zagreba .

Znatiželji brojnog gledateljstva nije bilo kraja kada je u pitanju Rimčev automobil. Nije bilo osobe koja se nije fotografirala uz Concept One a mnogi su i osobno htjeli čuti od Rimca «priču» o bolidu na električni pogon koji ima 1.088 KS i koji postiže brzinu od 0 do 100 kilometara na sat za samo 2,8 sekundi. Maksimalna brzina koju automobil postiže je 305 kilometara na sat a autonomnost vožnje, bez «tankiranja» je 600 kilometara.

O cijeni bolida, koji je oduševio sve prisutne , moglo se samo načuti da košta 750.00 eura !

Manju pozornost privukli su i drugi električni automobili, proizvedeni u kućnoj radinosti, od VW «bube», Fiat Punto i još neke druge marke.

Sudionici 3. Nikola Tesla EV Rally vozit će do nedjelje, u četiri etape 1.200 kilometara, a «projurit» će Opatijom, Zadrom, Šibenikom, Plitvičkim jezerima i Smiljanima, rodnom mjestu Nikole Tesle.

Cilj trećeg relija «Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016» je u nedjelju u Zagrebu na Trgu Bana Josipa Jelačića.

 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C