[bar id="22577"]

LAGUR «Pinna nobilis» počeo s djelovanjem

Pet mjeseci nakon osnivanja ( 8. kolovoza  2016 godine) nakon proteka administrativnih «rokova», Lokalna akcijska grupa u ribarstvu «Pinna nobilis» koja obuhvaća područje gradova Umag, Novigrad i Buje te općina Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj počela je s djelovanjem.

Pod predsjedanjem Danila Latina i voditeljice Ane Žužić, LAGUR je partnerstvo s ciljem izrade i provedbe lokalne razvojne strategije u ribarstvu. Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu «Pinna Nobilis» dodijeljena su sredstava u programu operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH 2014-2020 u iznosu od 635.012 kuna koja sredstva će se moći koristiti za izradu lokalne razvojne strategiju u ribarstvu, pilot projekt zone posebnog i upravljanja u uvali Zambratija i redovan rad LAGUR-a.

Obaveza je LAGUR-a. do 1. lipnja o g.  , uz promidžbene aktivnosti, izradi lokalnu razvojnu strategiju u ribarstvu.

Na prvom ovogodišnjem okupljanju LAGUR-a najavljeno je održavanje prve radionice pilot projekta koja je namijenjena predstavnicima ribarskog sektora s područja LAGUR-a, koja će se održati 20. veljače u Gradskoj vijećnici Umaga, na kojoj će sudionici dobiti informacija o projektnim aktivnostima, budućnosti ribolova u Istri, mjerama za poticanje održivog ribarstva te drugim temama važnim za ribarstvo uz obalu Istre.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

6°C