[bar id="22577"]

Leteći holandezi u Umagu odradili prvi natjecateljski dan

UMAG – Jedriličari iz 15 zemalja, sudionici Otvorenog Europskog prvenstva u jedrenju, klasi «leteći holandez», koje se u akvatoriju Umaga održava do subote 19. rujna, odradili su svoj prvi natjecateljski dan.

Prošlog ponedjeljka, jaki južni vjetar nije dopustio jedriličarima «izlazak» na more pa su posade 67 jedrilica u utorak odradile prvi natjecateljski dan.

Po vjetru jačine 15 čvorova,  na regatnom polju ispred umaške marine ACI u prvoj utrci ovogodišnjeg otvorenog EU prvenstva u jedrenju, u klasi «leteći holandez», prvo mjesto osvojila je talijanska posada Nicola i Francesco Vespasiani. U prvom jedrenju talijanski jedriličari postigli su veliki uspjeh budući su četiri talijanske posade osvojile prva četiri mjesta.

Odlično sedmo mjesto u prvom jedrenju, na kojem je nastupilo 67 posada «letećih holandeza», morske «formule 1», osvojila je posada hrvatske jedrilice Tin i Robin Matulja.

Ovogodišnje Otvoreno Europsko prvenstvo u jedrenju u klasi «leteći holandez», koje se održava u organizaciji Fly Sailing Kluba  – Poireozine, Grada Umaga i TZ G Umag a na kojem sudjeluje 140-tak jedriličara iz 15 zemalja, na prigodnoj svečanosti održanoj u umaškoj marini ACI, u nazočnosti gradonačelnika Umaga Vili Bassanesea, predsjednika IFDCO Tony Laylla i predsjednika Flay Sailing kluba – Porozine Ferda Matulja, otvorio je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanje i sporta RH , Tomislav Paškvalin.

 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

11°C