[bar id="22577"]

«Leteći holandezi» u Umagu zatvorili ovoljetnu sezonu jedrenja

UMAG – Velikim jedriličarskim spektaklom, otvorenim Europskim prvenstvom u jedrenju, u klasi «flying dutchman», jedriličarskoj «formuli 1» na vodi, sto četrdeset jedriličara iz petnaest zemalja svijeta, «smještenih» u sedamdeset jedrilica klase leteći holandez zatvorilo je ovogodišnju jedriličarsku sezonu u Umagu.

Nakon devet odrađenih plovova, s najmanje grešaka u jedrenju i negativnih poena mađarski jedriličari, inače svjetski prvaci u klasi leteći holandez koju su osvojili na SP-u održanom početkom ove godine u Australiji, Szabolcs Majthenyi i Andras Domokos osvojili su u Umagu i titulu Europskih prvaka.

Srebrna odličja iz ruku direktorice TZG Umaga Sande Bravar na prigodnoj svečanosti u umaškoj marini ACI, bazi ovogodišnjeg EP-a za «leteće holandeze» u jedrenju, primili su nizozemski jedriličari Enno Kramer i Arti Geelkerken dok su se brončanim odličjima okitili talijanski jedriličari Nicola i Francesco Vespasiani.

Hrvatski jedriličarski par Tin i Robin Matulja, članovi jedriličarskog kluba Flay Sailnig kluba iz Porozine «dojedrili» su na odlično sedmo mjesto s «osvojenih» 106  poena.

U Umagu su na EP- nastupile posade Nadan Kosanović i Igor Sepić koji su zauzeli u ukupnom poretku 53 mjesto i Dani Mamić i Albert Pulić koji su «dojedrili» na 68, mjesto ukupnog poretka.

Održavanje ovogodišnjeg Europskog prvenstva u jedrenju, klasi «leteći holandez» potpisuju uz jedriličarski klub iz Porozina i grad Umag i Turistička zajednica grada. Logistiku, jedriličarima i pratećim ekipama, usputno i odličnu promociju nautičkom turizmu Umaga i Hrvatske, prema riječima natjecatelja, odlično je organizirala ekipa umaške marine ACI.

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

11°C