[bar id="22577"]

OLEUM OLIVARUM: rekordan broj zlatnih ulja

Na 19. susretima maslinara Oleum oliavrum u Krasici na ocjenu je dostavljen 171 uzorak ekstra djevičanskog ulja s područja Istre, Dalmacije, Primorja i Slovenije.  O kakvoći ulja i malim nijansama koje su odlučivale o najboljima govori podatak da je ove godine 165 ulja bilo ekstra kakvoće, a dodijeljeno je čak 90 zlatnih medalja, što je rekord u dosadašnjim susretima. Pored toga 41 ulje bilo je srebrno, a ulja zaslužilo je 20 brončano odličje.

Šampion 19. susreta u Krasici je Dino Pucer iz Ankarana, drugo mjesto dijele Miran Adamič iz Kmetije Ronkaldo (Koper), Nono Bruno (Banjole), Červar Sergio (Novigrad), te Brist d.o.o (Vodnjan). Treće su mjesto osvojili OPG Željko Grgorinić, OPG Pršuti Milohanić, Janko Bočan, Franko Červar Franko i Gino Čirkota.

Inače,  na otvaranju manifestacije brojne maslinare i druge sudionike pozdravili su bujski gradonačelnik Edi Andreašić i župan Valter Flego koji su sa zadovoljstvom ponovili podatak da je Istra postala vodeća svjetska regija u proizvodnji kvalitetnog maslinovog ulja.

Uz susrete maslinara Oleum olivarum održan je i dvodnevni sajam poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda na kojemu su posjetitelji osim ulja mogli kušati sir, vino, rakije, med, pršute i druge proizvode.

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

19°C
 

 

14°C