[bar id="22577"]

Novigrad u folkloru – ove subote na Velikom trgu

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Dajla iz Novigrada ove subote na novigradskom Velikom trgu s početkom u 19 sati održat će se drugo izdanje lani inaugurirane manifestacije pod nazivom „Novigrad u folkloru“.

Riječ je o manifestaciji kojom KUD Dajla posljednjeg vikenda u svibnju obilježava godišnjicu osnivanja, a nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja, održanog u manjem prostoru Prolaza Boška Petrovića, program će se ovoga puta održati na pozornici na Velikom trgu.

Pored domaćina iz KUD-a Dajla na susretu će se svojim programom folklornih pjesama i plesova predstaviti i KUD Mate Balota iz Raklja, KUD Plesarin iz Rovinja, KUU Seljačka sloga iz Nedelišća nedaleko Čakovca, te KD Sveti Juraj iz Krasa na otoku Krku. U programu će nastupiti dječje sekcije i odrasli folkloraši, a dramska dječja sekcija KUD-a Dajla „Rotonda“ predstavit će se i malim dramskim uprizorenjem.

U okviru manifestacije „Novigrad u folkloru“ održat će se i izložba dječjih likovnih radova na temu „Ruho naših starih – narodna nošnja zavičaja“, na kojoj će svoje radove izložiti polaznici novigradskih vrtića i učenici ovdašnjih dviju osnovnih škola, a kojom organizatori žele potaknuti djecu na istraživanje bogatstva likovnih elemenata naše tradicijske baštine.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

11°C