[bar id="22577"]

Od ponedjeljka se zbog radova zatvara cesta od Dajle do Marede

Zbog radova na rekonstrukciji državne ceste D75 na dionici od Dajle do Novigrada, od ponedjeljka 21. rujna dio prometnice zatvara se za promet. Zatvaranje prometnice provest će se u dvije faze. U prvoj će od 21. rujna do 1. listopada za promet biti zatvoren dio ceste od naselja Dajla do raskrižja i skretanja prema naselju Mareda. U drugoj fazi, od 1. listopada, bit će za promet privremeno zatvorena cijela dionica od naselja Dajla do Novigrada, odnosno kružnog toka na ulazu u naselje Šaini. Druga faza trajat će do zaključenja radova 22. prosinca ove godine.

Za odvijanje prometa iz smjera Dajle prema Novigradu (i obrnuto)  u tom periodu određen je obilazni pravac Karigador – Kovri – Bužinija – Novigrad. Na tom će pravcu biti postavljena privremena regulacija prometa putem vertikalne prometne signalizacije, koja će označavati obilazni pravac. Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju postavljene privremene regulacije prometa. Također, sve stanovnike područja Grada Novigrada-Cittanova, posebno one u naseljima uz trasu prometnice na kojoj će doći do privremenog zatvaranja, kao i naše goste, te sve druge sudionike u prometu molimo za strpljenje i razumijevanje dok traju radovi na rekonstrukciji prometnice.

Da podsjetimo, riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije ovog prometnog pravca državnog značaja koji područjem Grada Novigrada-Cittanova prolazi dionicom od Dajle do Antenala, a sve u okviru opsežne rekonstrukcije državne prometnice D75 od Savudrije do Limskog kanala. Rekonstrukcija prometnice D75 na području Grada Novigrada-Cittanova izvodit će se naime u dvije faze: od Dajle do kružnog toka na ulazu u naselje Šaini, a potom i u nastavku do Stancije Roželo. Radovi će obuhvatiti sanaciju i proširenje kolnika na 7,3 metra širine, uz dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Ukupna investicija procijenjena je na 40-ak milijuna kuna, a u cijelosti će se financirati sredstvima Hrvatskih cesta. Treba istaknuti kako će se ovom zahtjevnom i opsežnom investicijom postići značajno veća sigurnost u prometu na dosad kritičnom prometnom pravcu, na kojem je nažalost bilo i ljudskih žrtava.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

11°C