[bar id="22577"]

Od srijede, 5. srpnja, podjela paketa Crvenog križa Bujštine

U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ u kojemu je Crveni križ Bujštine partner započinje s drugom podjelom paketa hrane korisnicima. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt je, za područje Dalmacije i Primorja i Istre, ukupno financiran u iznosu od 8.317.864,04 kn, a za cijelu Hrvatsku u iznosu od 86 milijuna kuna.

Cilj projekta je podjelom paketa hrane (tri podjele) i higijenskih potrepština (jedna podjela) tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Ovaj projekt usmjeren je kao pomoć lokalnoj zajednici, a Crveni križ Bujštine provodi ga u suradnji s GDCK Split kao nositeljem, Centrom za socijalnu skrb Buje i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja i to gradova Umag, Novigrad, Buje i općina Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj.

Podjela će se vršiti pri distributivnim centrima Crvenog križa u Umagu, Bujama i Novigradu započevši od srijede 5. 7. 2017. godine. Podjela će se vršiti od 9 do 17 sati.
  Ukupna vrijednost projekta za područje Bujštine je 139.125 kn. U okviru podjele paketa pomoći, ukupno će biti podijeljeno 371  paket pomoći, od kojih 200 s područja Umaga, 63 s područja Novigrada, 79 paketa s područja Buja te 27 s područja Oprtlja, Grožnjana i Brtonigle. Ukupan broj osoba koje će biti obuhvaćene paketima namirnica i higijenskih potrepština je 371.

 

5°C
 

 

4°C
 

 

5°C
 

 

5°C
 

 

5°C
 

 

2°C