[bar id="22577"]

Održana prezentacija CD albuma udruge „Otvoreno Srce“

Povodom njihove 5. obljetnice, u subotu 15.08. održana je prezentacija prvog CD albuma udruge „Otvoreno Srce“ u atriju POU-a Buje. CD sadrži 12 pjesama duhovnog karaktera, od kojih je jedna autorska od Otvorenog Srca. Radi se o pjesmi „Pred tobom“  po kojoj i CD album dobio naziv, a s kojom su sudjelovali na festivalu „Duga“ u Ludbregu, kao jedini predstavnici iz Istre. Tekst i glazbu pjesme potpisuje Erika Barnaba koja je i voditeljica udruge, dok je aranžman napravio Igor Opačak. Album je snimljen u studiju bujskog pjevača Gorana Griff-a koji je napravio aranžmane i mastering, dok je klavijature odsvirao Igor Opačak.

Tijekom večeri solisti su izveli različite pjesme uz pratnju zbora, među kojima su im veoma drage „Dammi una fede“, „Naš Bog je velik“, „Bog te ljubi“, „Evo me“, „Lode a Dio“ i mnoge druge. Između svakoga nastupa, odlučili su se zahvaliti uručenjem ručnih radova, svim osobama koje su pridonijele uspjehu mnogih evenata koje je organizirala udruga, počevši od župnika župe Buje Mladena Milohanića za podršku, Zajednici žena Katarina Zrinski Buje čiju je zahvalnicu preuzela njihova predsjednica Jasna Opačak, zatim Milanki Marić, Željki Hrlić, Ivanu Bottezar i direktoru Turističke Zajednice Valteru Bassanese.

Posebna zahvala išla je Zajednici Talijana Buje na potpori, podršci i povjerenju, te na mogućnosti korištenja njihovih prostora za probe i za to što su donirali prve majice, a zahvalnicu je preuzela njihova predsjednica Eliana Barbo. Također,  posebno su se zahvalili i Zajednici Talijana Vižinada kao jedini donatori koji su financijski podržali snimanje CD albuma.

U Bujama se nikad prije nisu organizirale Žive jaslice, dok se nije pojavila udruga „Otvoreno Srce“. S ovom inicijativom uspjeli su dovesti u kino dvoranu, zadnjih godina,  nekoliko stotina ljudi na recital koji je bio na hrvatskom i talijanskom jeziku.

Zahvalili su se svima koji su sudjelovali u realizaciji kostimografije i scenografije jaslica: Soledani Štoković, Antonelli Štoković, Dubravki Piuca i Alfiu Štokoviću. Jedna zahvalu dodijelili su i Rosanni Bubola, na njezinoj dostupnosti u vođenju dobrotvornih večeri,  dok je fotografu Goranu Kovačeviću zahvala bila za sve lijepe uspomene kroz slike koje je konstatno slikao na svim događajima. Na kraju, ali ne manje važno, udruga se zahvalila Zoltanu Tothu koji ih je pratio na svim događajima kao ton majstor, majstor rasvjete i moralna podrška sa svojim savjetima. Simbolično je potpisao divovskom olovkom da pristupa u članstvo udruge.

Tijekom večeri obratili su se lijepim riječima gradonačelnik Edi Andreašić, koji je uvijek bio podrška udruzi i Lorella Limoncin Toth, pročelnica Konzervatorskog odjela Istarske županije Ministarstva kulture RH koja je u vrijeme formiranja udruge bila ravnateljica POU-a Buje, čije su prostore mladi koristili u početku.

Erika Barnaba i Igor Opačak Udruga 2 Voditeljica udruge Erika Barnaba Udruga 1

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

11°C