[bar id="22577"]

Ovogodišnja Fešta Sv.Pelagija i Dan Grada sadržajno su izuzetno bogati

Četiri dana slavit će se ove godine blagdan zaštitnika Novigrada, Sv. Pelagija i Dan Grada.

Programi i sadržaji u dosadašnjim feštama nisu bili toliko bogati kao što će Novigrađani i njihovi gosti, ove godine obilježiti blagdan svojeg zaštitnika i proslaviti Dan Grada.

Čak na pet pozornica, od četvrtka, 27, kolovoza pa do nedjelje 30. kolovoza u Novigradu će se održavati brojni programi, za sve gušte.

Ovogodišnju zabavnu scenu Fešte Sv. Pelagija i Dana Grada, na pozornici na Porporeli u četvrtak u 22 sata otvara reper Edo Majka. Do nedjelje, 30. kolovoza nastupit će u Novigradu na pozornicama na Velikom trgu, u Prolazu Boška Petrovića i  pozornici uz novigradsku kino dvoranu, sastav The Night Express Band, Tereza Kesovija, Toni Cetinski, Vesna Ružić Nežić, Sregio Preden & Gato i Bosazzi Quintet, Denis Makin i prijatelji, Iva Gortan i Acoustic Longue Trio, Sugerfree Zucchero tribute a s zanimanjem se očekuje i nastup plesača u latino Dance Showu i nastup sastava Wrong Businessa sa programom kancona, blusa i rocka.

Poseban ugođaj pripremljen je na parkiralištu uz novi Mandrač na Porporeli gdje će biti postavljena DJ scena.

Službeni dio obilježavanja blagdana Sv Pelagija bit će «otvoren» u petak 28. kolovoza koncelebriranom misom i procesijom.

Dan grada bit će obilježen također u petak svečanom sjednicom Gradskog vijeća uoči koje će biti otvorena izložba fotografija Novigrada koje je snimila Marija Braut i Filip Peternel, a na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnim građanima za razvoj i promociju Novigrada.

Priznanja će biti uručena i najboljim sportašima Novigrada kao i učenicima te vlasnicima najljepše uređenih okućnica i balkona u Novigradu a svečanosti obilježavanja ovogodišnjeg blagdana Sv. Pelagija pridružit će se i novigradski pjevački zborovi koji će u crkvi Sv Pelagija održati zajednički koncert «pjesmom te pozdravljamo sveti Pelagije.

Foto 12384 a Foto 21730 a Foto 12262 a

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

6°C