[bar id="22577"]

Petnaesti Alpe Adria oberkrainer fest

Jubilarni, 15. Alpe Adria Oberkrainer fest u Oprtlju počeo je izložbom radova kojima su se predstavili likovni umjetnici Marino Jugovac (Grožnjan), Lari Ivanišević (Pazin), Eni Šuperina (Lupoglav), Fulvia Grbac (Sečovlje), Claudija Marušić (Trst ), Andrea Verdelago (Trst) i Asja Vasiljev (Oprtalj), sudionici desete likovne kolonije.
– Likovni fundus ima već oko 120 slika – ističe Denis Visintin, organizator i voditelj Likovne kolonije Oprtalj. Izložba je postavljena u kulturno povijesnom objektu, u lođi.
U glazbenom programu sudjelovali su sastavi: Šareni muzikanti, Okrogli muzikanti, Trio Tomaž Boškin, Domaći zvoki, Kvarner kvintet, Dečki z bregov, Alpe Adria sekstet i Grajski kvintet. Ovogodišnji 15. jubilarni fest pratilo je do sada najveći broj ljubitelja ove vrste glazbe, trg kod crkve Sv. Jurja bio je dupkom pun, nikada više posjetitelja nego u subotu navečer.
Likovnu izložbu i glazbeni spektakl otvorio je načelnik općine Aleksander Krt, a program su vodili Nikol Vranjac i Alan Poropat.
Festival je nastavljen u nedjelju navečer nastupom mladih talenata, pjevača iz Udruge Mali veliki mikrofon.
Svakako valja naglasiti kako su brojni posjetitelji zabavu nastavili na središnjem trgu uz Okrogle muzikante, plesalo se pjevalo se, ali TZ Oprtlja ponudila je fuži sa ljetnim crnim tartufom. Te je noći u subotu na nedjelju potrošeno oko 2 kg crnog tartufa, čija se cijena za kilogram kreće oko tisuću kuna.
Tradicionalno, odigran je turnir u malom nogometu. U ženskoj konkurenciji nastupile su četiri ekipe, a u muškoj konkurenciji 12 momčadi. Lovci LD Vepar i njihovi gosti natjecali su se u gađanju na glinene golubove što također spada u tradicionalno okupljanje u sklopu oprtaljske fešte.

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

11°C