[bar id="22577"]

Počeo je ljetni kamp u Novigradu

Novigrad, 3. srpnja 2018. Više od 60 djece s područja Novigrada dio ljeta će provesti uz sport i društvene igre u ljetnom kampu pod nazivom MovinGrad 2018., koji se na lokaciji Karpinjan u Novigradu organizira drugu godinu zaredom. Riječ je o kampu s bogatim izborom sportskih aktivnosti koji zajednički organiziraju Grad Novigrad i Kineziološki studio Free&Active.

MovinGrad 2018. s radom je započeo u ponedjeljak 02. srpnja, a kompletna aktivnost i rad s djecom bit će raspoređeni u tri termina; od 2. srpnja, zatim drugi termin od 16. srpnja te zadnji termin od 30. srpnja.

Glavni koordinator MovinGrada je Goran Ritoša, profesor kineziologije koji je i ove godine prihvatio veliku odgovornost koju nosi ljetni kamp te za djecu osmislio brojne sportske i zabavne sadržaje. Tako će nekoliko desetaka djece u dobi od šest do dvanaest godina moći pohađati školu plivanja i trčanja, voziti bicikl, igrati odbojku, tenis, nogomet ili razne društvene igre, baviti se nizom zanimljivih aktivnosti te uživati na vodenim napuhancima.

„Prošle godine neka djeca su po prvi puta u ljetnom kampu Novigrad naučila plivati, naše aktivnosti   orijenitrane su na kretanje, sportove u vodi te zabavu za djecu, želja nam je da provedu ljetne parznike u „movingu” te što kvalitetnije i zdravije .” – kaže koordinator Goran Ritoša

Kroz sve aktivnosti pratit će ih provjereni stručni tim od četiri kineziologa, a predviđen je i angažman vanjskih suradnika kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Dodatni program osmišljen je za dvoje djece s posebnim potrebama koji će i ove godine pohađati ljetni kamp, uz dodatnog asistenta kojeg financijski sufinancira Grad Novigrad.

Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok) i voda. Komercijalna cijena kampa je 1.800 kuna, od čega Grad Novigrad za svako dijete plaća 1.150 kuna. Stoga je na roditeljima da plate participaciju u iznosu 650 kuna. Svi polaznici dobit će majice i kape s logom ljetnog kampa.

Aktivnosti u ljetnom kampu MovinGrad možete pratiti i putem Facebook profila FreeACTIVE.

 

 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

13°C
 

 

12°C