[bar id="22577"]

Pred vratima je novigradska Fešta svetog Pelagija

NOVIGRAD – Višednevnom feštom svetog Pelagija Novigrađani i njihovi gosti obilježit će od 24. do 28. kolovoza Dan grada i zaštitnika Novigrada. Organizatori ovogodišnje fešte su Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica a pripremljen je raznovrstan kulturni, zabavno-glazbeni i sportski program uz bogatu gastronomsku ponudu na štandovima u Mandraču i na Porporeli.

Glazbeni dio programa tijekom trajanja fešte «nosi» zabavu na četiri pozornice. Na Velikom trgu, od petka 25. do nedjelje 27. kolovoza nastupat će splitska klapa Contra, Queen Real Tribute band i uvijek raspoloženi Koktelsi.

Na Porporeli će publiku zabavljati The Night Express, Leteći odred i Soulfingersi, te Neno Belan i Fiumensi.  Točno u ponoć, prelasku nedjelje na ponedjeljak nebo nad Novigradom obasjat će spektakularni vatromet .

Na maloj pozornici u Prolazu Boška Petrovića, Jazz corneru of Istria, od 25.do 27.kolovoza publika će uživati uz zvuke talijanske kancone, gipsy jazza i nastupu Mire Ungara & Damir Kukuruzović, Django Group-a, istarskih pjevačkih talenata iz Malog velikog mikrofona te Sergija Predena Gata i Ricky Bosazzi Quinteta.

U „party zoni“ na Porporeli, od petka pa do nedjelje održavat će se  program DJ-a namijenjen nešto mlađoj populaciji posjetitelja fešte a na  Dan Grada, 28. kolovoza, u parku ispred gradskog kina nastupit  će umaška Febra. Kroz sve večeri fešte sv. Pelagija na više lokacija u gradu će se čuti i domaća glazba u izvedbi „putujućih“ sastava uz harmoniku, klarinet,  i „bombardinu“…

Fešta svetog Pelagija donosi i sportski program, u koji će se  uključiti svi novigradski sportski klubovi, organiziranjem turnira i sportskih susreta.

Uvod u višednevnu proslavu Sv. Pelagija bit će u petak uručenjem nagrada i priznanja odličnim novigradskim učenicima, najboljim sportašima i vlasnicima najuređenijih okućnica Novigrada. U večernjim satima u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima, pod nazivom «pjesmom te pozdravljamo sveti Pelagije»  održat će se zajednički koncert novigradskih zborova i vokalnih skupina.

Na Dan Grada i gradskog zaštitnika svetog Pelagija, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se svečana koncelebrirana Sveta misa a gradom će proći procesija s relikvijama svetog Pelagija. U 19 sati u novigradskoj kino-dvorani održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti uručena  gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Svečanoj sjednici prethodit će nastup limene glazbe iz Svetog Lovreča.

 

 

 

 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C