[bar id="22577"]

Proslavljen Dan grada Novigrada i fešta u čast sv. Pelagija

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Novigrada i uručenjem priznanja Grada zaslužnim Novigrađanima i društvenim organizacijama završena je ovogodišnja svečanost Dana grada i fešta Sv. Pelagija, zaštitnika Novigrada.

Gradonačelnik Novigrada Anteo Milos i dopredsjednica Gradskog vijeća Viviana Fakin priznanje Grb grada Novigrada, uručili su Denisu Makinu za doprinos u društvenom životu Novigrada, Slavku Sinčiću za poduzetničke i gospodarske aktivnosti te Narodnom sveučilištu u Trstu za očuvanje talijanske kulture, jačanju veza i razvoja odnosa matične države s pripadnicima talijanske nacionalne zajednice u Istri, Rijeci, Dalmaciji i Sloveniji.

Jačanje identiteta, očuvanje vrijednosti i naslijeđa ovog područja utkano je u Dan grada. Prisjećamo se prošlosti, kulture, tradicije, uspjeha i svega ljudskog što Novigrad čini posebnim za sve nas koji smo ovdje rođeni ili ovdje živimo, rekao je u svojem obraćanju sudionicima svečane sjednice GV-a Novigrad, kojoj su prisustvovali uz brojne Novigrađane i čelnici lokalnih samouprava Istre i IŽ, gradonačelnik Anteo Milos. Dan grada je i dan zahvalnosti pa zahvalu upućujem svim sugrađanima, koji se svakodnevno zalažu za bolji i ljepši suživot u Novigradu, rekao je Milos.

Mnogo je ciljeva pred nama, rekao je Milos, spomenuvši najvažnijima aktivnosti u kulturi i obrazovanju apostrofirajući na početak gradnje, iduće godine, nove Talijanske osnovne škole u Novigradu. Milos je istaknuo i potrebe u socijali, zdravstvu, predškolskom odgoju, sportskim i kulturnim programima.

Za slijedeću godinu i razdoblje do 2021. godine gradonačelnik Novigrada najavio je aktivnosti u nadogradnji uređaja na 3. stupanj pročišćavanja otpadnih voda, izgradnji lučice u Dajli, uređenje Velikog trga u središtu grada, proširenje streljane u Bužiniji, rekonstrukciju državne ceste od Celege do Stancije Roželo, uređenje ceste Strada Contesa, rekonstrukciju autobusnog kolodvora i izgradnju rekreacijskog parka u Pineti.

Ovogodišnja trodnevna fešta Sv. Pelagija obilovala je brojnim zabavnim glazbenim, sportsko-rekreativnim događanjima i u odličnoj gastro i eno ponudi.

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C