[bar id="22577"]

Saša Krajinović najbolji se sommelier Istre i Kvarnera

Pobjednik 5. prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera održanom u Brtonigli, na kojem se natjecalo 26 sommelira, je Saša Krajinović, sommelier u porečkom Valamaru, na otoku Sv. Nikola. U poluzavršnicu natjecanja plasiralo se 12 sommeliera, a trojica, prema najboljim rezultatima u prednatjecanju, Saša Krajinović, Saša Majstorović iz Jadranke na Malom Lošinju i Tomislav Sokać iz umaškog Istraturista, međusobno su odmjerili snage u poznavanju vina i drugog pića te vještini komunikacije s gostima i posluživanju.

Finalisti su u završnici, koju su vodili sommelieri Sandi Paris i Emil Perdec, morali pokazati svoje znanje i vještinu pred šesteročlanim žirijem koji je natjecatelje ocjenjivao u «disciplinama» komunikacije s gostima, otvaranja boca s pjenušcem, dekantiranja vina, prepoznavanja pića i vina na vinskim kartama.

Drugo mjesto osvojio je Saša Majstorović, a treće Tomislav Sokać.

Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera u Brtonigli održano je u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba te uz potporuTurističke zajednice Brtonigla i istarskih vinara. Ujedno su to bile i pripreme za nastup na svjetskom prvenstvu od 15. do 20. travnja ove godine u Argentini.

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

10°C
 

 

11°C