[bar id="22577"]

Školska godina je za učenike u Petroviji počela u novoj školi

UMAG- Školska godina za 20-tak učenika prvog do četvrtog razreda iz Petrovije i okolnih naselja počela je novoj školskoj zgradi. Povodom otvaranja nove škole i vrtića, brojnim sumještanima i uzvanicima obratio se predsjednik MO Petrovija Nadio Krt, ravnatelj OŠ «Marije i Line» Mato Vidović te ravnateljice umaških vrtića Marija Adamović i Ondina Šimičić.

Obraćajući se sudionicima svečanosti gradonačelnik Bassanese istaknuo je da je „će današnji dan ostati u sjećanju posebno mještana Petrovije i okolnih naselja te svih ljudi dobre volje zato što se zajedništvom gradi budućnost i stvara povijest. Dan je to koji će ostati zapisan u povijesti kao dan kada je Petrovija dobila novi vrtić i školu rekao je gradonačelnik Bassanese.

Sustavno i planski ulažemo u kvalitetu predškolskog i školskog odgoja a u više navrata dokazali smo da je Umag najuspješniji primjer u Hrvatskoj na prostoru predškolskog i školskog obrazovanja. Cilj nam je da 600-tinjak predškolske djece u Umagu, ima osigurano najkvalitetnije mjesto i najjeftinije uvjete boravka u novim vrtićima. Svaki od 1.000 učenika u osnovnoj školi ima besplatne udžbenike, besplatni prijevoz u školu te novu ili rekonstruiranu školu sa svim pomagalima.

Bassanese je naglasio da je Umag grad koji gradi područne škole te da je grad znanja i društveno odgovoran grad. Umag je grad koji brine i uvažava raznolikost svakog naselja te poštuje potrebe djece i cijeni rad odgajatelja i nastavnika.Stoga svečano predajem zajednici novu područnu školu i vrtić na uporabu, rekao je Bassanese.

U svečanom trenutku otvaranja nove škole u Petroviji gradonačelniku Umaga u presijecanju vrpce pomoglo je devet prvaščića koji su svoje školovanje počeli u novoj školi.

Nova područna škola i vrtić u Petroviji nalaze se u zgradi sa dvije etaže i ima površinu od 600 m2. Školu će pohađati 20-tak učenika od 1-4 razreda, dok će u vrtiću biti osiguran prostor za jasličku skupina od 15-tak djece i vrtičku skupina od  20-ak djece.

Ukupna investicija gradnje nove škole s radovima na uređenju okoliša i opremanjem iznosi oko 7 milijuna kuna od kojeg iznosa je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 700.000 kuna.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

6°C