[bar id="22577"]

Svečano obilježena 10. obljetnica rada Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

U subotu, 1. listopada, prigodnim programom u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca proslavljena je 10. obljetnica uspješnog rada i stvaranja Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule. Kulminacija večeri bilo je službeno otvorenje izložbe #filantropija …? .

Večernjem programu prethodio čitav niz aktivnosti Zaklade. U jutarnjim satima na Narodnom trgu obilježen je Filantropski dan u suradnji s CGI Poreč i udrugom Smart iz Rijeke. Postavljanjem posebnih maketa i puzzli na Trgu, nastojalo se informirati građane o važnosti filantropije u društvu.

Obilježavanje Dana filantropije uključilo je i održavanje konferencije o filantropiji, također u subotu u Svetim Srcima, a sve aktivnosti tog dana održane su u sklopu projekta “Filantropija – oslonac održivih zajednica”. Za vrijeme trajanja konferencije održano je predstavljanje rada Zaklade tijekom 10 godina, nekoliko panel diskusija te predavanje na temu Inovativni oblici financiranja i budućnost zakladništva u Europi na kojem su sudjelovali i inozemni predavači.

Upraviteljica Zaklade, Helga Moze’ Glavan pozdravila je sve nazočne te se zahvlalila brojnim suradnicima koji su zaslužni za postignute rezultate. Također se javnosti obratila i prva upraviteljica Zaklade, Kristina Bulešić. Uslijedio je pozdravni govor zamjenice gradonačelnika Grada Pule Elene Puh Belci i zamjenice ravnateljice Ureda za udruge Vlade republike Hrvatske Vesne Lendić Kasalo, a na kraju se nazočnima obratila i Cvjetana Plavša Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Bila je ovo i prigoda da se Zaklada zahvali nekim od dugogodišnjih partnera sa kojima grade dobru suradnju i uspješan rad. Tako je u ime Grada Pazina Zahvalnicu preuzeo gradonačelnik Renato Krulčić, u ime Grada Rovinja pročelnica Ureda Gradskog vijeća i Gradonačelnika Maria Črnac Rocco, u ime Općine Marčana predsjednik općinskog Vijeća Josip Percan, u ime Općine Medulin predsjednik općinskog vijeća Marko Zlatić, u ime Općine Ližnjan načelnik Marko Ravnić. Nadalje, zahvale su preuzeli i Ivana Legin, direktorica TV Istre, Vanesa Begić u ime Glasa Istre te Sanjin Berc u ime HR Radio Pule.

Nakon uručivanja zahvala, uslijedilo je službeno otvorenje izložbe koje su s nekoliko riječi uveličali ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, autor izložbe Andrej Bader, Viviana Benussi ispred Istarske županije te upraviteljica Zaklade Možé Glavan. Izložba je otvorena od 2. do 30 listopada, a ulaz na izložbu je besplatan.

 

 

 

 

 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

11°C