[bar id="22577"]

U Brtonigli slavlje zlatne krune Veraldinog Istriana

BRTONIGLA – Prigodnim okupljanjem i druženjem istarskih vinara u hotelu San Rocco u Brtonigli nazdravilo se platinastoj plaketi «Best in show» koju je prema ocjeni renomiranog britanskog časopisa «Decanter» osvojilo vino Veralda Istrian s 95 bodova u kategoriji jednosortnih vina iznad 15 funti.

U jedinstvenom ambijentu parka hotela «San Rocco» nazdravilo se osvajanju Decanterovog priznanja, jedinstvenog u povijesti hrvatske vinske industrije.

Svjetsku krunu koja se zove Istrian dobili smo za teran, istarsku autohtonu sortu i vino koje povezuje regiju s vinom. Teran smo «napravili» na malo drugačiji način budući nismo smjeli koristiti ime teran pa smo mu dali ime Istrian da se zna odakle vino dolazi, rekao je Luciano Visintin vlasnik vinarije Veralda naglasivši da je s ovom nagradom pomaknuta granica sortnosti a Istru kao vinsku regiju podigla je na razinu na kojoj ona i treba biti.

Čestitke obitelji Visintin uputio je i istarski župan Valter Flego koji je napomenuo da je obitelj Visintin  osvojivši Decanterovu svjetsku vinsku nagradu za ovu godinu postigla čudesan uspjeh naglasivši da vinari u Istri ne smetaju jedni drugima i zajedničkim snagama mogu doprinijeti da Istra bude vrhunska svjetska vinska regija.

Veliko zadovoljstvo izrazio je čestitajući obitelji Visintin i načelnik općine Doriano Labinjan naglasivši da Brtonigla slavi najbolje vino na svijetu i ponosi se takvom nagradom.

Među brojnim gostima koji su nazdravili osvajanju titule najboljeg jednosortnog vina na svijetu nalazili su se i vinari Arman, Palčić, Mihelić, Kraljević a velikom uspjehu obitelji Visintin nazdravio je i gradonačelnik Buja Edi Andreašić.

 

5°C
 

 

4°C
 

 

5°C
 

 

5°C
 

 

5°C
 

 

2°C