[bar id="22577"]

U nedjelju 31. Festival Istarske Malvazije

31. Festival Istarske Malvazije
31. svibanj 2015., Brtonigla-Verteneglio

U nedjelju, 31. svibnja 2015. godine, u Brtonigli će se održati 31. Festival Istarske Malvazije. Program najstarijeg vinskog festivala u Istri započinje u 17 sati na Trgu Sv. Zenona.
Ovo je posebna i jedinstvena vinska priča jer malvaziju koju se može degustirati u Brtonigli nastala na 4 zemlje; crvenoj, bijeloj, sivoj i crnoj istarskoj zemlji.
Karakterističnosti različitih teroira razaznaju se u nijansama i drugačijim okusima istarske malvazije. Festival donosi brojne degustacije istarske malvazije s 4 zemlje, ali i puno više.
Uz tradicionalne lokalne proizvode, moći će se degustirati i ostali istarski specijaliteti. Uz glazbeno-zabavni program i organiziran kutak za zabavu dječice, tu će nedjelju u Brtonigli biti za svakoga ponešto.

U duhu otvorenih vrata podruma i vinarija Istre, Brtonigla i Festival Istarske Malvazije voze vas posebnim turističkim vlakićima u obilazak podruma.
Polazak je planiran ispred Turističke zajednice Općine Brtonigla (zgrada budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva na adresi Mlinska 2) u šest termina; u 13.30, 14:00, 16:00, 16:30, 18:40 i 19:00 sati.
Vlakićima će se obilaziti podrumi Vinerino, Veralda, Ravalico i Cattunar.
Cijena vožnje vlakićem iznosi 50 kuna za odrasle, a osigurava prijevoz do podruma, čašu za degustaciju te degustaciju vina u svim vinskim podrumima. Dječja karta za vlakić iznosi 20 kuna.
U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, vožnja vlakićem se otkazuje.

U popodnevnim satima počinje i zabavno-glazbeni program na Trgu Sv. Zenona. Za vesele note i raspoloženje pobrinut će se članovi limene glazbe, ali i Replay band.

Tijekom nedjeljnog Festivala, moći će se degistirati u prigodnim gastronomskim ponudama lokalnih ugostiteljskih objekata koji će jela sljubljivati s malvazijama crvene, bijele, sive i crne zemlje.
Uz stare zanate i izložbu Masion Chic, posebna pažnja posvetit će se djeci koja mogu sudjelovati u radionicama na temu malvazije te brojnim drugim aktivnostima.

Vidimo se u Brtonigli, u nedjelju, 31. svibnja na Festivalu Istarske Malvazije!!!

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C