[bar id="22577"]

U novigradskom Muzeju Lapidarium otvorena je izložba Photo Graz

NOVIGRAD – U suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, Institutom za kulturu Štajerske iz Graza i Kulturnom gradskom mrežom Graz, a u sklopu godine kulture 2017 Hrvatska –Austrija, zajedno u kulturi, u novigradskom Muzeju Lapidarium otvorena je izložba austrijskih umjetnika.

U nazočnosti, i uvodnoj riječi ravnateljice i kustosice novigradskog Muzeja Lapidarijum dr.  sc. Jerice Ziherl, voditelja Instituta za kulturu Štajerske Max Aufischer i člana Instituta za kulturu Štajerske i organizatora izložbe Richard Edelbrunner, izložbu je otvorila direktorica Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, Susanne Ranetzky.

Na izložbi Photo Graz u novigradskom Muzeju Lapidarium svoja djela izlažu austrijski umjetnici Georg Held, Lisa Reiter, Alfred Resch, Isa Riedl, Gunther Skreiner i Veronika Tzekova.

Radovi umjetnica i umjetnika Austrije predstavljaju paletu različitih grafičkih radova koji pripadaju različitim generacijama umjetnika. Pri sastavljanju izložbe, kako je najavljeno u najavi otvaranja izložbe, nastojalo se da se u prvi plan izložbe ne stavi jedna od grafičkih tehnika već da se pokaže raznolikost pristupa austrijskih grafičkih umjetnika.

Izložba Austrijskih umjetnika bit će, u novigradskom Muzeju Lapidarium, otvorena do 9. listopada ove godine.

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

12°C