[bar id="22577"]

U Poreču 3. i 4. studenog prvenstvo Hrvatske u rallyu

Grad Poreč i ove će godine ugostiti završnicu prvenstva Hrvatske u rallyu. Međunarodni 18. Rally Poreč 2017. održat će se 3. i 4. studenog i okupiti posade iz Hrvatske i regije. Ukupna dužina itinerera iznosi 277 km, od čega na 12 brzinskih ispita otpada 90 km. Organizator rallyja, kojim se zaključuje ovogodišnja sezona prvenstva Hrvatske, Autoklub “Poreč Motorsport”, primio je 53 prijave posada iz pet zemalja, najviše (29) iz Hrvatske, te iz Italije, Slovenije, Mađarske, i jedna posada iz dalekog Tajvana.

Prvog dana natjecanja, u petak 3. studenog u jutarnjim će se satima održati tehnički pregled ispred sportske dvorane Žatika. Poslijepodne će uslijediti neobavezni shakedown, nakon kojeg u 15,15 slijedi start rallya. Prvi od ukupno tri brzinska ispita vozit će se u Taru i okolici. Program prvog dana natjecanja završava s dva noćna prologa u centru Poreča, na Gradskom parkiralištu.

Subotnjih devet brzinaca dugačkih 78 kilometara voziti će se u zapadnoj Istri. Posade će tri puta voziti 7,75 km dugački brzinac Tinjan, a po dva puta će prolaziti Kanfanarom, Mugebom i Žbandajem. Cilj 18. Rallya Poreč 2017. predviđen je u 18,30 na centralnom gradskom parkiralištu.

Sudionici rallyja stižu u Poreč već sredinom tjedna, a do petka će upoznavati dionice kojima voze. Uoči službenog starta u petak (15.15 sati) moći će isprobati i automobile na Shakedownu koji se vozi u kraćoj verziji tarskog brzinca u vremenu od 12,30 do 14,30 sati.

Favorit natjecanja je najtrofejniji hrvatski rally as Zagrepčanin Juraj Šebalj, član AKK Sveta Nedelja koji je u Poreču pobjeđivao već osam puta, a priliku za deveti trijumf tražit će u vrhunskom Hyundai i20 R5 s mladim suvozačem Karlom Golubom.

Pobjedu u Prvenstvu Hrvatske na Croatia rallyu već su osigurali Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari koji voze za AK Delta Sport, no još uvijek nisu sigurni osvajači drugog i trećeg mjesta, kao i za pozicije u klasama. Prvi pobjednici porečkog rallya 1999. godine bili su Slovenci Darko Peljhan i Miran Kacin u VW Golfu IV Kit Car. Najbolje plasirana hrvatska posada te je godine bila Antun Filipec i Tomislav Milakara u Fordu Escortu RS Cosworthu.

 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

11°C
 

 

10°C