[bar id="22577"]

U subotu Luganigada u Marušićima

Veliko finale Luganigada  Bujštine održava se ove godine po 26-ti puta u Marušićima, u subotu 27. siječnja sa početkom u 19 sati. Samom finalu prethodila su prednatjecanja, po širem području bujštine,  odnosno kvalifikacije za finalno natjecanje na Luganigadi 2018. Trojca prvoplasiranih sa prednatjecanja imaju pravo natjecanja na velikom finalu u subotu 27. siječnja.

Napominjemo da se radi o malim proizvođačima koji proizvode kobasice na tradicionalan način, onako  kako su to „delali“ naši stari, te da se ne radi o industrijskoj proizvodnji. Manifestacija se održava u Domu kulture u Marušićima u dvorani „puli ognjišća“ a za posjetitelje pripremaju se i ostala tradicionalna jela sa kobasicama, žgvacet sa palentom, kobasica sa kupusom, mineštra sa kobasicom, fritaja sa kobasicom……..
U sklopu manifestacije održava se i 8-ma po redu Kroštolada na kojoj se domaćice natječu u pripremi domaćih kroštola.

U nedjelju 29. siječnja u jutarnjem  terminu sa startom u 10 sati održava se rekreativna MTB biciklijada gornjom Bujštinom, a u isto vrijeme ljubitelji hodanja odnosno pješačenja mogu organizirano krenuti na pohod okolicom Marušića u dužini od 10-tak kilometara.

Za sve učesnike sportskih aktivnosti kao i za ostale goste u 14 sati priređuje se velika „mega fritaja“ sa domaćim kobasicama.

„Luganigada 2018“ održava se u organizaciji  Mjesnog odbora Marušići, KUSD „Bratstvo“  i Turističke zajednice Grada Buja.

 

 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C