[bar id="22577"]

U subotu se predstavlja 60 talenata za 60 godina umaškog Učilišta

Projekt 6x10za60 osmišljen je kako bi obilježili 60. obljetnicu Pučkog otvorenog učilišta “Ante Babić” Umag i obuhvaća 6 šestodnevnih radionica s po 10 polaznika. Stručni žiri je odabrao po 10 polaznika za šest radionica – slikarsko-scenografsku radionicu, radionicu suvremenog plesa, pjevanja, dramsku radionicu, foto te radionicu kreativnog pisanja. Odabrani polaznici šest dana stvaraju na radionicama uz profesionalne mentore Damira Medvešeka, Andreu Gotovinu, Djordjiju Palić, Ninu Horvat, Kristinu Gavran i Borislava Božića s gostom Damirom Hoykom, sve pod ravnateljskom palicom Aleksandra Švabića.

Uz sjajnu atmosferu i opuštenu energiju radionice su počele u ponedjeljak, 26. rujna i u njima 60 osoba kreativno stvara produkciju kojom će na zanimljiv način prikazati vremenski period od 60 godina rada POU Umag. Neki od polaznika već su prvi dan pokazali oduševljenje konceptom i načinom rada.

“Jako sam sretna, iznenadila sam se kako je dobra plesna radionica koju polazim. Voditeljica Andrea Gotovina ima puno iskustva i veselim se svemu što ću od nje naučiti u ovih šest dana” – rekla je polaznica Lara Manzin iz Umaga

Voditeljica radionice pjevanja Djordjia Palić koja je u prvoj sezoni HRT-ovog showa “The Voice” bila vokalna trenerica u teamu Tony izjavila je: “Projekt 6x10za60 je sjajno osmišljen i sviđa mi se kako se može na zanimljiv način koji nudi potpuno drugačiji pristup rada privući nove korisnike. Podržavam ovaj koncept jer upravo kroz kreativnost ističemo talente.”

Pozitivna energija i stvaralaštvo već nekoliko dana vladaju Pučkim otvorenim učilištem, zaposlenici također dijele oduševljenje projektom.

“Cilj je ovoga projekta u fokus postaviti korisnike, odnosno talentirane građane, a trenutna atmosfera u Učilištu dokaz je da smo ovim novim konceptom okupili građane koje želimo kao buduće korisnike i polaznike programa u POU Umag” – poručila je Ana Pelko, ravnateljica POU Umag

Završni znanstveno-umjetnički projekt “Trenutak u vremenu” održat će se u subotu 1.10.2016. u 20 sati u dvorani POU Ante Babić Umag, redatelj je Aleksandar Švabić, mentori su Damir Medvešek, Andrea Gotovina, Djordjija Palić, Nina Horvat, Kristina Gavran i Borislav Božić, a izvođači su svih šezdeset polaznika radionica.

Inače, u okviru jubileja, na Danu otvorenih vrata POU Umag predstavljeni su programi obrazovanja odraslih, a obilježen je Tjedan cjeloživotnog učenja i Europski dan jezika.

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

8°C