[bar id="22577"]

U Umagu će biti otvoren studij na talijanskom jeziku za stručno osoblje u predškolskom odgoju

U suradnji sa Sveučilištem „Juraj Dobrila“ iz Pule i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta «Ante Babić» Grad Umag  pokreće stručni studij za obrazovanje osoblja u predškolskom odgoju, na talijanskom jeziku.

O novom prosvjetnom događaju  u Umagu na pressici su novinare «izvijestili» gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, njegova zamjenica Floriana Bassanese Radin te predstavnik Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Puli prof. Andrea Debeljuh,

S ciljem educiranja stručnog obrazovnog kadra koji nedostaje i  zapošljavanja,  pokreće se u Umagu stručni studij predškolskog odgoja  a sukladno svojim mogućnostima i  zakonskim ovlastima, Umag ulaže napore u stvaranju uvjeta   studiranja i obrazovanja.

Predškolsko obrazovanje je u ingerenciji Umaga i ova inicijativa za stručni studij u predškolskom obrazovanju je potvrda da vodimo računa o našoj djeci u svakom dijelu njihova rasta i razvoja. Izgradnjom novih vrtića stvorit ćemo  najbolje uvjete za našu djecu, a kroz stručni studij osigurati ćemo stručni kadar  za obrazovanje naših najmlađih sugrađana» rekao je gradonačelnik Bassanese .

Studij će biti organiziran kao izvanredni studij na talijanskom jeziku pri POU „Ante Babić“ Umag, a moći će ga upisati pristupnici koji su završili četverogodišnju srednju školu i koji su zdravstveno sposobni za rad u djelatnosti odgoja i obrazovanja. Početak studija predviđen je za mjesec studeni 2016. godine.

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C
 

 

7°C