[bar id="22577"]

U Umagu otvoren prvi besplatni vrtić u Hrvatskoj

UMAG – Od 1. travnja, bez primisli na «prvoaprilsku» šalu, u Umagu će biti otvorena vrata dječjeg vrtića  «Radost-Gioa» u kojeg će svakodnevno dolaziti 200 tinjak djece koji će u 10 odgojnih grupa boraviti besplatno.

Uz već postignute visoke pedagoške standarde u predškolskom odgoju i obrazovanju, po čemu smo vodeći grad u Hrvatskoj, otvaranjem ovog obrazovnog zdanja budućnosti potvrđujemo status grada primjera i grad budućnosti u predškolskom odgoju i obrazovanju u Hrvatskoj, naglasio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese prigodom otvaranja dječjeg vrtića u kojem će djeca, do prvih koraka u osnovnu školu, besplatno boraviti.

Otvaranje umaškog dječjeg vrtića «Radost–Gioa» spada u mega projekt «Umag – grad djece 2010-2020»  u kojem će biti novoizgrađeni ili obnovljeni svi umaški vrtići i osnovne škole rekao je Bassanese podsjetivši da Županija ima obavezu izgraditi novu srednju školu što bi trebalo biti ishodište i za otvaranje studija u Umagu.  Cilj je projekta stvaranje uvjeta da mladi Umageži odrastu, obrazuju se i ostanu živjeti u svom Umagu, naglasio je Bassanese

Novi vrtić izgrađen je kao «istarsko selo», kompleks od deset kućica međusobno povezanih sa površinom od 2.500 četvornih metara korisnog prostora. Građevina je «podignuta», uz pomoć Fonda za energetsku obnovu s iznosom od 5 milijuna kuna, u A razredu energetske klase. Svi tehnički uređaji u vrtiću povezani su inteligentnim upravljanjem i uz korištenje zemnog plina, toplinsku izolaciju, hlađenje, središnji sigurnosni sustav, novi dječji umaški vrtić, u čije projektiranje, izgradnju i opremanje je investirano 31,4 milijuna kuna, spada u «sustav» Europa 2020 – zgrada budućnosti.

 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

8°C