[bar id="22577"]

Umaški osnovci u Rumunjskoj

UMAG – Nastavlja se europska suradnja učenika devet osnovnih škola u sklopu programa ERASMUS, odnosno projekta PLACES. Najnoviji iz ciklusa aktivnosti učenja, poučavanja i usavršavanja nakon gostovanja u Bugarskoj, Italiji i Njemačkoj održan je u Rumunjskoj. Za četvrto okupljanje osnovaca sudionika projekta domaćinstvo je povjereno gradu Turda koji je opravdao tu ulogu izuzetnim gostoprimstvom.

Umašku deveteročlanu ekspediciju koja je putovala u Rumunjsku, odnosno učeničku ekipu činili su Vlatka Možar, Melisa Šišić, Lovro Laković, Nikola Klaj i Lovro Selar. Programske aktivnosti s njima su ostvarile profesorice, koordinatorica projekta Alenka Banić – Juričić, te njena suradnica Vesna Srdoč – Lekšan. Suradnici koji su se (po)brinuli da tijekom dugog puta umaške ekipe u odlasku i na povratku sve bude u najboljem redu bili su Đordano Juričić i Vlatko Možar.

Za petodnevnog boravka u Turdi najviše je bilo radnih aktivnosti. Učenici su sa uspjehom odradili pet radionica, ali nakon toga je bilo vremena za druženja sa svim sudionicima skupa. Bila je to prigoda za razmjenu mišljenja kako među profesorima voditeljima školskih ekipa, ali isto tako i samim učenicima kojih je četrdesetak sudjelovalo u projektu. Sklopljena su nova prijateljstva, a susretljivi domaćini su gostima-vršnjacima priuštili uživanje u gastronomskoj ponudi, kulturnoj baštini i znamenitostima tog rumunjskog krajolika.

Više o svemu tome možete čitati u tiskanom obliku u novom broju Bujštine broj 133

 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

8°C