[bar id="22577"]

Uspješan nastup mladih rukometaša Kaštelira na turniru u Italiji

Kao i svake godine Muški rukometni klub „28.april“ iz Kaštelira završava svoju rukometnu sezonu turnirom u Italiji u gradiću Campo Tures (njemački: Sand in Taufers), u talijanskom dijelu Tirola. Ove je klub nastupio u tri kategorije i to do U-18, U-14 i U-12 na turniru na kojem je bilo ukupno 142 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji u 8 kategorija. Dečki su opravdali odlazak na turnir i u ukupno 18 utakmica ostvarili 13 pobjeda, 2 remija i 3 poraza.

Ovo je bilo prvo iskustvo odlaska od kuće bez roditelja za ekipu dječaka U-12 i možemo samo pohvaliti sve dečke koji su nastupili. U 5 nastupa ostvarili su 3 pobjede, 1 neriješen rezultat i 1 poraz što je u konkurenciji 22 ekipe bilo dovoljno za odlično 5. mjesto. Nastupili su Bernobić Diego, Arian Gasparini, Karlo Stopić, Lovro Dekleva, Roko Koraca, Marko Đuranec, Raul Pol Vanja, Gabrijel Ivičić, Leni Ritoša i Alen Žiković, a vodila ih je trenerica Martina Bačić.

Dječaci u kategoriji U-14 su ovu sezonu odigrali malo lošije radi odlaska nekoliko igrača, ali su i oni bili odlični. U grupi su se do zadnjeg kola borili za polufinale, ali nakon poraza od Linza (Austrija) ostali su na drugom mjestu. U ukupnom poretku od 26 ekipa bili su također peti, a u 6 utakmica ostvarili su 5 pobjeda i samo jedan poraz. Nastupili su Bernobić Diego, Raul Pol Vanja, Lovro Dekleva, Antonio Ružić, Antonio Bernobić, Thomas Bratović, David Modrić, Jan Štifanić, Pietro Ćosić, Dominik Kocijančić,Cristofer Bravar a vodio ih je Robert Habek.

Nakon što je većina njih odigrala prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji i osvojili odlično 2. mjesto u IV. Hrvatskoj rukometnoj ligi za nagradu je selekcija U-18 dobila odlazak u Italiju. Iako su bili jedna od najmlađih ekipa, jer igrali su rođeni 1998. godine i mlađi, a mi smo imali samo jednog takvog,  dok su ostali bili i 3 do godine mlađi, srčano su se borili i na kraju osvojili odlično 3. mjesto. Odigrali su ukupno 7 utakmica (5 pobjeda, 1 remi i 1 poraz), a jedini poraz doživjeli su od kasnijeg pobjednika turnira. Nastupili su: Erik Diklić, Loris Fatorić, Roberto Bernobić, Maverick Bratović, Kevin Ružić, Gregor Brčić, Toni Fabris, Entoni Korlević, Karlo Žiković, Antonio Ružić i Antonio Bernobić, sa trenerom Robertom Habekom.

Rezultate je zasjenilo zajedništvo svih dječaka. Zdušno su bodrili mlađi starije i stariji mlađe, a ono što smo doživjeli mi stariji koji smo bili u njihovoj pratnji teško je opisati. Pazili su jedni na druge, zabavljali se i uživali. Bilo je stvarno gušt biti sa njima. Zahvaljujemo se i roditeljima koji su dečkima priredili doček, a koliko su se svi oni zbližili pokazuje i podatak da nitko od djece nije imao namjeru otići kući iako je ponoć već davno bila prošla.

Još jednom hvala svoj djeci, roditeljima, sponzorima, trenerima i upravi kluba što su omogućili ovaj izlet – pišu nam iz MRK „28. april“ Kaštelir.

 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

9°C
 

 

6°C