[bar id="22577"]

Vatromet i Prljavo kazalište obilježili kraj fešte Sv. Roka

U Brtonigli je uspješno završeno još jedno izdanje velike pučke fešte Sv. Roka koja je službeno počela još 11. teniskim turnirom, a nastavljena tri dana kasnije malonogometnim natjecanjem i glazbom na trgovima Brtonigle.
Posebno je ove godine bila zanimljiva 8. balinjerada, na kojoj se oko 70 voazača i suvozača na ručno izrađenim vozilima s kugličnim ležajevima (balinjerama), spuštalo niz brtoniške ulice. Najmlađi sudionik bio je petogodišnji Natan Pregara, a najstariji i ove godine Antonio Zenone Barnaba (89 godina) koji je zajedno s načelnikom Paolom Klarićem otvorio balinjeradu. Vozila i vozači dolazili su iz raznih dijelova Istre, a najzanimljivije vozilo imao je Drago Matoković iz Pule s replikom aviona „Red Baron“.

Ove je godine glazbe bilo za sve gušte, za sve uzraste, pa je svaku večer Brtonigla bila puna posjetitelja. Prvoga dana odlično su zagrijali atmosferu Bullea Folk, The Night Express i DJ Pawa, a sljedeće večeri brtoniške  su trgove napunili Laguna Band, klapa Rišpet i Tara sa Timetravelersima.
Posljednji dan fešte, na blagdan svetog Roka, započeo je uz tradicionalnu procesiju i svetu misu, a nastavio se u večernjim satima uz utrku magaraca u kojoj su sudjelovali čak i turisti. Na kraju utrke pobjedu je odnijela njemačka državljanka Carmen Melder i dobila pršut, drugi je bio Antonio Radin, a treći Fermino Civitan

Uslijedila je zabava koju su inicirali vrsni rovinjski glazbenici Sergio Preden Gato, Mirko Cetinskim i sastav Rickyja Bosazzija. Uz lagane šlagere i popularne kancone mnogi su zaplesali. Na glavnom trgu već su se okupljali fanovi Prljavog kazališta, popularnog sastava koji je na sceni punih 40 godina. Bodalec, Houra i društvo do posljednjeg su mjesta napunili trg ispred crkve, najviše u posljednjih nekoliko godina. „Prljavci“ su dokazali da su još uvijek popularni i prepuni energije.

Nakon spektakularnog vatrometa, kojim se službeno označava završetak fešte, „Prljavci“ su nastavili koncert, a fešta je nastavljena do jutarnjih sati. Bila je to jedna od najboljih fešta do sada, podsjećala je na nekadašnje s nastupom glazbenih zvijezda. U svakom slučaju, svi su bili zadovoljni, i organizatori (Turistička zajednica i Općina Brtonigla), posjetitelji, ugostitelji…

 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

4°C
 

 

2°C