[bar id="22577"]

Vižinada: sjećanje na Carlottu Grisi

Jedna od najvećih balerina romantizma za koju je i kreiran romantični balet  „Giselle” rođena je u Vižinadi, a njeno ime nosi i baletna škola iz Umaga. Ovoj velikanki baletne umjetnosti bila je u Vižinadi posvećena i baletna predstava “HOMMAGE A CARLOTTA GRISI” u kojoj su nastupile polaznice trećeg međunarodnog baletnog kampa kojoj je organizator škola iz Umaga. Nastupile su balerine iz Hrvatske, Srbije, Rumunjske, Slovenije i Austrije. Voditelji su bili Alice Nescea iz bečke državne opere, Nicolae Vasc iz HNK Zagreb i Emilia Tarova iz Stutgarta.

Vižinadska je publika imala prigodu uživo pratiti kreacije polaznica baletne  Škole iz Umaga, doživjeti svu ljepotu koju pruža baletna umjetnost i biti ponosni što je baš u njihovom mjestu rođena jedna takva umjetnica, kojoj se za života klanjao cio baletni svijet.

Sudionice programa, mlade buduće balerine, od kojih će mnogima balet biti  važan dio njihova umjetničkog i kreativnog izričaja, moći će jednoga dana u svojim životopisima istaknuti da su  nastupile i u Vižinadi, rodnom mjestu možda najveće baletne umjetnice svoga vremena.

 

 

13°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

14°C
 

 

12°C